Fájdalom, szenvedély, siker két keréken

Pinkmánia

Pinkmánia

Vuelta País Vasco

2017. április 03. - ttomi1982

A mai napon rajtol el április hónap első többnapos WT versenye, a Baszk körverseny. A táj jellegéből adódóan a szervezők a szokásoknak megfelelően dimbes-dombos útvonalat jelölték ki a kerekesek számára. A 6 szakaszból álló versenyen 19 kategorizált emelkedő vár a mezőnyre, ahol rajthoz áll a címvédő Alberto Contador (Trek) is.

Az első két szakasz amolyan bemelegítés lesz a versenyzők számára, de a 3. etaptól már komolyabb csatákra számíthatunk a hegyeken. A szervezők egy hegyi befutót jelöltek ki, a híres arratei emelkedőn, az 5. szakaszon, ami talán a legkeményebb erőpróbája lesz az egész Basz körnek. Vélhetően hasonló izgalmakat fog tartalmazni a 3. szakasz is, ahol 6 kategorizált emelkedőt kell leküzdeniük a versenyzőknek, mire elérnek az egyik legnagyobb és leghíresebb baszk városba Donostiaba, avagy ahogy többen ismerik San Sebastianba. A verseny vélhetően csak az utolsó szakaszon, 26 km-es időfutamon fog eldölni, mely tartalmaz hegymenetet és sík részt is.

Akikre figyelni kell: Alejandro Valverde, Alberto Contador, Romain Bardet, Sergio Henao, Jon Izaguirre, Rigoberto Uran, Simon Yates, Simon Spilak, Warren Barguil, 

Kiemelt szakaszok:

3. szakasz: április 5. Eurosport 1 CET 15.30, ismétlés Eurosport 1 22.00

4. szakasz: április 6. Eurosport 1 CET 15.30, ismétlés Eurosport 1 22.00

5. szakasz: április 7. Eurosport 1 CET 15.30, ismétlés Eurosport 1 22.00

6. szakasz: április 8. Eurosport 1 CET 15.30, ismétlés Eurosport 1 22.00

 

Képtalálat a következőre: „vuelta pais vasco”

A bejegyzés trackback címe:

https://pinkmania.blog.hu/api/trackback/id/tr4812398129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása