Fájdalom, szenvedély, siker két keréken

Pinkmánia

Pinkmánia

Tirreno Adriatico

2017. március 08. - ttomi1982

Harc az aranyszigonyért a két tenger versenyén, avagy ma rajtolt el Lido di Camaiore-ből egy 22 km csapatidőfutammal 52. alkalommal a Tirreno Adriatico. A szereposztás parádés, úgyhogy reménykedjünk benne, hogy az előadás is hasonlóan jó lesz, és a tavalyi évvel ellentétben nem az időjárás veszi át a főszerepet. Ahogy a Parizs-Nizza a Tour de France felkészülés első állomása, úgy ez a viadal a Giro d' Italia-ra készülők első komoly felmérője.

A versenyt a szervezők keretbe foglalták az immár klasszikusnak számító két időfutammal, melyre az első (TTT) és az utolsó szakaszon (ITT) kerül sor. A mai nap folyamán már le is zajlott az entré, a csapatidőfutammal, melyet a BMC gárdája abszolvált a leggyorsabban. A szakasz érdekessége, de úgyis mondhatnánk, kellemetlen eseménye, hogy Gianni Moscon (Team Sky) alatt kettétört a karbonkerék, szerencsére a versenyző komoly sérülés nélkül úszta meg az esetet.

A szervezők az útvonal összeállításánál nem nagyon kedveztek a sprintereknek, így többségében a nagyobb nevek a franciaországi versenyt választották, de azért Caleb Ewan, Fernando Gaviria és Mark Cavendish sem a kilométerek gyűjtögetéséjért érkezett talján földre, a harmadik és a hatodik szakaszon léphetnek elő főszereplővé. Maga az útvonal nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik a már említett 2 időfutammal, 2 sprintszakasszal,  a 2 dombos szakasszal illetve a verseny összetettjét leginkább befolyásoló hegyi szakasszal, ahol a  klasszikusnak számító Monte Terminillo (16 km hosszú, átlag 7,3%, legmeredekebb rész 12 %) emelkedőjét másszák meg a kerekesek. Amikor ez a hegy utoljára a programban volt, akkor egy epikust szakaszt láthattunk, és sokunk előtt ma is él a kép, ahogy  Nairo Quintana egyedül szeli a kilométereket a szakadó hóesésben és nyeri meg a szakaszt. Ha már a kolumbiait szóba hoztam, idén is rajthoz áll, akárcsak a kétszeres győztes Vicenzo Nibali és a címvédő Greg Van Avermaet (azért címvédésre nem nagyon van esély) is.

Akikre oda kell figyelni:

Vicenzo Nibali, Nairo Quintana, Fabiu Aru, Thibot Pinot, Tom Dumoulin, Mikel Landa, Bauke Mollema, Adam Yates, Rigoberto Uran, Rui Costa

Fontos szakaszok:

2. szakasz, március 9. Eurosport 2 CET 13.50, ismétlés Eurosport 1 CET 16.45

4. szakasz, március 11. Eurosport 1 felvételről CET 21.00

5. szakasz, március 12. Eurosport 1 felvételről CET 17.10

7. szakasz, március 14. Eurosport 1 CET 14.10

Képtalálat a következőre: „tirreno adriatico 2017”

A bejegyzés trackback címe:

https://pinkmania.blog.hu/api/trackback/id/tr512323415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása