Fájdalom, szenvedély, siker két keréken

Pinkmánia

Pinkmánia

Paris-Nice

2017. március 08. - ttomi1982

Vasárnap immár 75. alkalommal startolt el az év első igazán fontos és rangos egyhetes viadala, mely egyben a Tour de France-ra való felkészülés első komoly állomása is.

Előzetesen a 8 szakaszból álló versenyt két részre lehetett osztani, az első háromban a sprinterek, míg a utolsó ötben az összetettért hajtók párharcát várhattuk. Franciaországban viszont az időjárás nem igazodott a naptári tavaszhoz, lévén igen kellemetlen hideg, szeles, esős idő várta a versenyzőket, ami bele is szólt a verseny alakulásába, hiszen az idáig kétszeres győztes Richie Porte és a tavalyi Tour de France második, Romain Bardet (kizárták) ki is szálltak az összetettért folyó küzdelemből, de a másik favorit Alberto Contador is megküzdött az oldalszéllel az első szakaszon, így ő is hátránnyal kezdi a sorsdöntő etapokat. Maga a mezőny szerényebb, mint azt az elmúlt években megszokhattuk, az összetett menők nagy része inkább a Tirreno Adriaticot választotta, viszont az elit sprinterek szép számmal képviseltetik magukat Itt jegyezném meg jövőre végre már nem átfedéssel rendezik meg a két rangos egyhetes versenyt.

A verseny érdemi része a holnapi időfutammal (4. szakasz) veszi kezdetét mely elég rövid 14,5 km, viszont a szervezők némi csavarral a végére beraktak egy 3 km hosszú, átlagban 7,7%-os emelkedőt, melynek az utolsó kilométere 9 %-os átlagmeredekségű. Majd ezt követi - egy nap kihagyással- a pénteki dombosabb 6 kategorizált emelkedővel tűzdelt 6. szakasz, melynek a végén egy 2. kategóriájú hegyi befutott jelöltek ki  a szervezők. Ez a szakasz vezeti fel a két sorsdöntő etapot, melyeket a hétvégén rendeznek, sorrendben az első, a szombati szakasz ígérkezik a viadal királyetapjának, mely 4 kategorizált emelkedőt tartalmaz, köztük 3 elsőkategóriás heggyel és hegyibefutóval a szakasz végén. Az utolsó emelkedő a maga majd 16 km hosszúságával és 7,1 %-os átlagmeredekségével az egész verseny legkeményebb próbája elé állítja a versenyzőket. Amennyiben ezen a szakaszon nem dől el az összetett elsőség kérdése, az utolsó etap még kínál bőven lehetőséget  a végső sorrend alakítására. A rövid, de intenzív etap 5 kategorizált emelkedőjével, köztük a Col D' Eze legendás kaptatóját érintve érkezik meg a mezőny a fény városába, Nizzába.

Kiemelt szakaszok: 

4. szakasz ITT március 8. Europort 1 15.30 CET, ismétlés Eurosport 2 18.58 CET

6. szakasz március 10. Eurosport 1 15.30 CET, ismétlés Eurosport 2 18.00 CET

7. szakasz március 11. Eurosport 1 - felvételről 23.00 CET

8. szakasz március 12.Eurosport 1 16.00 CET

Akikre érdemes figyelni:

Alberto Contador, Sergio Henao, Daniel Martin, Ilnur Zakarin, Jon Izaguirre, Steven Kruijswijk, Simon Yates

 

Képtalálat a következőre: „paris nice”

A bejegyzés trackback címe:

https://pinkmania.blog.hu/api/trackback/id/tr1212318587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása