Fájdalom, szenvedély, siker két keréken

Pinkmánia

Pinkmánia

Kwiatkowski 2x

2017. március 05. - ttomi1982

Kezdjük azzal a megállapítással, hogy a Strade Bianche a szokásos izgalmas, színvonalas versenyt hozta idén is, annak ellenére, hogy az általában megszokott napsütéses verseny helyett, idén az eső dominált a 175 km táv nagy része alatt, így a már már elmaradhatatlan porfelhőben tekerő bringások képét idén nem csodálhattuk meg.

A várakozásokkal ellentéteben nem a via Santa Caterina emelkedője hozta meg a végső döntést a győztes személyét illetően, hanem az utolsó 25 km belül indított remek ütemű támadás M. Kwiatkowski részéről, aki faképnél hagyta, az addigra, már amúgy is atomjaira hullott mezőnyt, így az utolsó murvás részt már egyedül tette meg és mire újra visszaértek Sienaba majd 30 másodpercre nőtt az előnye az üldöző Wellens, Van Avermaet és Stybar hármasa előtt, amit a várba vezető térköves emelkedőn kényelmesen megőrzött, ezzel immár másodszorra nyerte meg a rangos egynapos versenyt a lengyel kerekes, feledtetve a tavalyi gyengébbre sikerült idényét.

A győztes és a dobogósok személye nem rakható a meglepetés kategóriájába, viszont igen jól teljesített T. Dumoulin aki végig nagyon szépen tartotta magát és végül a 3. csoportban érkezett meg az 5. helyen, ezzel idén már a második komoly eredményt érte el az Abu Dhabi Tour összetett 3. helye után. Egyelőre úgy néz ki remekül halad a felkészülése a Girora. Érdemes még megemlíteni, hogy P. Sagan betegség miatt szállt ki a versenyből, miután belekerült egy bukásba is.

 

 

Eredmények:

# Rider Name (Country) Team Result
1 Michal Kwiatkowski (Pol) Team Sky 4:42:42  
2 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team 0:00:15  
3 Tim Wellens (Bel) Lotto Soudal 0:00:17  
4 Zdenek Štybar (Cze) Quick-Step Floors 0:00:23  
5 Tom Dumoulin (Ned) Team Sunweb 0:01:26  
6 Luke Durbridge (Aus) Orica-Scott    
7 Christopher Juul Jensen (Den) Orica-Scott 0:01:29  
8 Tiesj Benoot (Bel) Lotto Soudal 0:02:20  
9 Thibaut Pinot (Fra) FDJ 0:02:23  
10 Scott Thwaites (GBr) Dimension Data 0:02:52  

A bejegyzés trackback címe:

https://pinkmania.blog.hu/api/trackback/id/tr4612314123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása