Fájdalom, szenvedély, siker két keréken

Pinkmánia

Pinkmánia

Strade Bianche

2017. március 04. - ttomi1982

Kezdeném azzal, végre WT státuszt kapott a verseny, ami az elmúlt viadalokat elnézve már nagyon érett. A verseny különlegességét az adja, hogy az országút mellett az útvonal telis-tele van murvás részékkel, ami igencsak megrostálja a mezőnyt, amíg megérkeznek Siena város középkori várának központi teréhez a Piazza del Marcato-hoz (azaz a Piac-térhez). 

Szóval minden adott egy igazi hamisítatlan kerékpárversenyhez, gyönyörű toszkán táj, nehézségekkel teletűzdelt útvonal, impozáns befutó, de vajon mi dönthet, és ki emelheti magasba a kezét a befutónál?

Címvédésre biztosan nem kerül, hiszen Fabian Cancellara, a korábbi háromszoros győztes a tavalyi év végén visszavonult, de így is sokan pályáznak a végső győzelemre. Maga a verseny azért is izgalmas, mert nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy milyen típusú bringásnak van a legnagyobb esélye, hiszen versenyképesek lehetnek a hegyimenők és a kockaköves egynaposokon otthonosan mozgók is. A győztes személyéről, a már említett siena-i várba vezető kockaköves részekkel tarkított meredek (16%) rámpa hívatott dönteni, ahová valószínűleg egy kisebb boly fog érkezni, tippem szerint 4-5 versenyzővel, akik korábban sikeresen szétzilálták a mezőnyt a murvás-emelkedős részeken.

Esélyesek: Zdenek Stybar, Greg Van Avermat, Peter Sagan, Michal Kwiatkowski, Jan Bakelants

Meglepetés emberek: Rigoberto Uran, Thibot Pinot, Andrey Amador

Közvetítés: Eurosport 2 CET: 14 óra

Képtalálat a következőre: „strade Bianche képek”

A bejegyzés trackback címe:

https://pinkmania.blog.hu/api/trackback/id/tr2712311397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása