Fájdalom, szenvedély, siker két keréken

Pinkmánia

Pinkmánia

Volta Ciclista a Catalunya

2017. március 20. - ttomi1982

Hétfőn rajtól a hónap utolsó egyhetes WT versenye a Katalán körverseny. A 7 szakaszból álló viadal azért is lehet érdekes mert itt szerepel először kiemelt kategóriájú többnaposon a háromszoros Tour de France győztes Chris Froome (Team Sky). Hamár a Skynál tartunk igazán ütős névsort sikerült összeállítani Brailsfordnak, hiszen a kenyai-angol mellett, ott lesz a Tirrenon remeklő Thomas, illetve a kíváló hegyimenő Mikel Nieve, de Mikel Landa is bizonyíthatja, hogy méltó a Giro kapitányi szerepkörre. Maga a mezőny nagyon jó versenyt ígér, hiszen a csapatvezetőknek nem kellett kettéosztani a keretekben szereplő versenyzőket, úgy mint a múlt héten, így igazi sztárparádé várható a callelai rajtnál.

Rögtön az első etapon bekezdtek a szervezők, ami az útvonal kijelölését illeti, hiszen 6 kategorizált emelkedőt kell leküzdeni- köztük kettő 1 kategóriájút- a calella-i szakaszon. Kicsit érthetetlen a második szakasz, hiszen ezen egy 41 km-es csapat időfutamot rendeznek, ami rendkívül hosszúnak számítana egy GT versenyen is, hát még egy egyhetesen. A harmadik szakasz hozza el a verseny királyetapját, a maga három 1 kategóriás emelkedőjével a végén hegyi befutóval, a híres La Molinan, melyet kétszer másznak meg a versenyzők. Ezt követően a sprinterek kerülhetnek előtérbe, majd az ötödik szakaszon újra a hegyeké a főszerep, ahol is újra hegyi befutó várja a mezőnyt a kiemelt kategóriás Lo Port (Tortosa) emelkedőjén. A hatodik szakasz sem a pihenésről fog szólni, valószínűleg a szökevényeknek kedveznek a szervezők, hiszen a 3 kategorizált emelkedő leküzdése után egy hosszú lejtmenet végén érkeznek meg Reusba. A versenyt a szokásoknak megfelelően a barcelonai körözés zárja, ahol a mezőnynek nyolcszor kell felmennie a helyi Gellért hegyre, a Montjuic-ra.

Akikre figyelni kell:

Alejandro Valverde (Movistar), Chris Froome, Geraint Thomas, Mikel Landa (mindhárom SKY), Rohan Dennis, Tejay Van Garderen (mindkettő BMC), Adam Yates (Orica), Ilnur Zakarin (Katyusa), Daniel Martin (Quick Step), Alberto Contador (Trek), Steven Kruijswijk (Lotto NL), Romain Bardet (Ag2r), Rafael Majka (Bora)

Közvetítések: 

1. szakasz: március 20. Eurosport 1 CET 15.45, ismétlés Eurosport 1 CET 19.35

2. szakasz: március 21. Eurosport 1 CET 15.45, ismétlés Eurosport 1 CET 19.35

3. szakasz: március 22. Eurosport 1 CET 15.45, ismétlés Eurosport 1 CET 19.35

5. szakasz: március 24. Eurosport 1 CET 16.35, ismétlés Eurosport 1 CET 19.35 és 23.00

6. szakasz: március 25. Eurosport 1 CET 15.30, ismétlés Eurosport 2 CET 18.15

7. szakasz: március 26. Eurosport 1 CET 12.20, ismétlés Eurosport 1 CET 19.25 és 22.45

A bejegyzés trackback címe:

https://pinkmania.blog.hu/api/trackback/id/tr7612352159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása