Fájdalom, szenvedély, siker két keréken

Pinkmánia

Pinkmánia

Romandia

2017. április 25. - ttomi1982

A mai napon rajtol el a Romandiai kör, ami a Svájci kör után a második legrangosabb verseny az alpesi országban. A szervezők 6 szakaszra bontották a versenyt, mely magában foglalja a mai napon megrendezésre kerülő, rövid 4,8 km hosszú prológot is. Maga a viadal Svájc nyugati részén zajlik, és jó felkészülésként szolgál, a Girot illetően, illetve a Tourra koncentrálók számára is. Sajnos az időjárás nem nagyon szokta a kegyeibe fogadni a versenyzőket, viszont pont ezért kitűnő "akklimatizációként" szolgál az olasz körre készülőknek, akik hasonló körülményekkel találkozhatnak a elkövetkezendő hetekben. A címvédő Nairo Quintana nem indul a versenyen, helyette a Giro előtti utolsó simításokat a Asztúriai körön teszi meg. A kolumbiai hiányában is lesz kire figyelni, hiszen Chris Froome itt próbálhatja meg feledtetni a Katalán körön látott kisiklást. 

A prológot követően, rögtön a második szakaszon egy komoly hegyi befutóval kell szembe néznie a versenyzőknek, de mire elérnek az utolsó hegyig addig is 4 kategorizált emelkedőt kell leküzdenie a mezőnynek. A harmadik etap valószínűleg a gyorslábúaknak fog kedvezni, de mivel a befutó emelkedik ezért a szakaszgyőzelem többesélyes is lehet. A negyedik szakasz viszont egyértelműen a dugattyú lábúakról fog szólni, itt tehát sprintbefutó várható. Ezután érkezünk el a verseny királyetapjához, ahol 3 első kategóriás és egy második kategóriás emelkedő vár a mezőnyre, a szakasz végén egy keménynek ígérkező hegyibefutóval. A verseny egy majd 18 km hosszú egyenkénti időfutammal zárul.

 

Akikre figyelni kell:

Chris Froome, Richie Porte, Tejay Van Garderen, Bob Jungels, Simon Yates, Rigoberto Uran, Robert Gesink, Ilnur Zakarin, Simon Spilak, Jon Izaguirre, Louis Meintjes

 

Fontos szakaszok:

2. szakasz, április 26. Eurosport 2 CET 16.00, ismétlés Eurosport 2 CET 20.00

4. szakasz, április 29. Eurosport 1 CET 18.20, ismétlés Eurosport 2 CET 20.20

5. szakasz, április 30. Eurosport 2 CET 13.45, ismétlés Eurosport 1 CET 18.20

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pinkmania.blog.hu/api/trackback/id/tr3712452647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása